Arbëri

OAK kundërshton kërkesat për rritjen e pagës minimale

 

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) kërkesat e Këshillit Ekonomiko-Social (KES) për rritjen e pagës minimale në Kosovë nga 170 euro të rritet në 250 euro, është e pa bazuar në ekonominë e tregut, por mbi të gjitha do të ndikojë drejtpërdrejt në rritjen e informalitetit dhe largimit të biznesit nga Kosova.

Sipas OAK-ut, Shuma e kërkuar nga KES është mbi mesataren e vendeve të rajonit edhe pse ekonomitë e vendeve të rajonit janë shumë më të zhvilluara.