Arbëri

10 mijë euro për dizajnim të logos së Kuvendit, hapet tender edhe për renovim të sallës plenare

Kuvendi i Kosovës ka hapur konkurs për dizajnim të logos së këtij institucioni. Sipas thirrjes së publikuar në faqen e Kuvendit të Kosovës dhe në e-prokurim, vlera e parashikuar e këtij konkursi është 10 mijë euro.

Për vendin e para janë parapara të ndahen 7 mijë euro, për të dytin 2 mijë dhe për të tretin 1mijë euro.

Konkursi do të jetë i hapur deri më datën 11 prill të këtij viti.

Kuvendi gjithashtu ka hapur thirrje publike për renovimin e sallës plenare.

Këtë e ka bërë të ditur shefi i Kabinetit të kryetarit Glauk Konjufca, Ilir Kërçeli.

“U hap thirrja publike për renovimin e sallës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe gjejmë rastin që kompanitë e interesuara t’i ftojmë të bëjnë aplikimet e tyre. Hapja e kësaj thirrje është lajm shumë i mirë, marrë parasysh faktin se sa shumë është vështirësuar puna e Kuvendit gjatë seancave plenare, brenda një salle që për herë të fundit është renovuar përpara 20 vjetëve”, ka shkruar ai në Facebook.

Sipas tij ky investim do të bëhet në bashkëpunim me LuxDev.

“Nga ky investim që do të bëhet në bashkëpunim me LuxDev, problemet e sallës në përgjithësi, përfshirë ato me zërimin dhe mikrofonat, aspektin e regjisë dhe votimin, më në fund do të përfundojnë duke i dhënë efikasitet një procesi si puna në Kuvend, që ka interes të gjerë publik dhe rëndësi kyçe”, ka shkruar ai.