Arbëri

Maqedonci: Pajisja e FSK-së me Javelin, fakt i kryer

 

Ministri i Mbrojtjes, Ejup Maqedonci, ka thënë se i janë gëzuar lajmit që sot ka përfunduar periudha tridhjetë ditore e njoftimit të Kongresit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës rreth kërkesës së Kosovës për blerjen e sistemit anti-tank Javelin. Sipas tij, kjo nënkupton që Kosova në këtë proces mund të vazhdojmë hapat tjerë.

“Proceduralisht jemi në pritje të ofertës nga ana e ShBA-së, që pastaj bazuar në të dhe planin e zhvillimit të FSK-së të realizojmë blerjen”, ka shkruar ai në Facebook.