Arbëri

Sijarina: Po tentojmë ta rrënojmë mendësinë që po rezulton e dhunshme

 

Qindra qytetarë kanë protestuar të martën në Prishtinë duke kërkuar drejtësi për gratë e vrara. Ajo nisi pasi në një fshat të Prishtinës më 29 nëntor u vra Liridona Ademaj, e nga tre të arrestuar për veprën është bashkëshorti i saj, Naim Murseli, i cili porositi vrasjen e saj.

Liridona Sijarina, aktiviste në Kolektivin për Mendim dhe Veprim Feminist, ka thënë se përmes kësaj proteste insistohet në një transformim të gjithë shoqërisë, e ku dhuna nuk është në mesin e saj.