Arbëri

Halitjaha thotë se UÇK-ja nuk pati as burgje e as gjykata ushtarake

 

Ish-zëvendëskomandanti i Zonës Operative të Pashtrikut, Sadik Halitjaha, ka thënë para Dhomave të Specializuara të Kosovës në Hagë se në zonën e tij Ushtria Çlirimtare e Kosovës nuk pati burgje e as gjykata ushtarake. Gjyqtari Guenaël Mettraux e pyeti atë lidhur me një dokument (që nuk mund të shihet nga publiku) ku figuronte si shkresë e një gjykate ushtarake të UÇK-së.

“A pajtoheni që në pamje të parë këtu duket një numër 7/99 dhe mban datën 2 shkurt 99, vjen nga Prokurori i Përgjithshëm Ushtarak Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe ka lidhje me kallëzimin penal 03/99 më 1 shkurt 99 të paraqitur nga Policia Ushtarake e Zonës Operative të Pashtrikut kundër Osman Berat Korpuzit nga fshati Shalë. E shihni këtë?”, pyeti Mettraux.