Arbëri

“53-milionëshi”, përfaqësuesi i “Hill International” thotë se ministria e pati opinionin e tij, por e injoroi

 

Në procesin gjyqësor, ku i akuzuar është edhe ish-ministri i Infrastrukturës Pal Lekaj, për rastin e njohur si “53 milionëshi”, dëshmitari Georgios Papaioannou ka dëshmuar të hënën nëpërmjet videolidhjes dhe u shpreh se opinioni i kompanisë që përfaqëson ishte për një dëmshpërblim shumë më të vogël se që u pagua. Lekaj dhe tre zyrtarë të tjerë akuzohen se i shkaktuan buxhetit dëm prej 38 milionë eurosh

Dëshmitari Georgios Papaioannou, përfaqësues i kompanisë “Hill International”, e kontraktuar për të mbikëqyrur zbatimin e projektit të ndërtimit të autostradës “Arbën Xhaferi”, ka thënë se kontrata nuk e ka ndaluar Ministrinë e Infrastrukturës që të merret vesh me kompaninë “Bechtel&Enka” për dëmshpërblimin pa praninë e kompanisë mbikëqyrëse.

Në procesin gjyqësor, ku i akuzuar është edhe ish-ministri i Infrastrukturës Pal Lekaj, për rastin e njohur si “53 milionëshi”, dëshmitari Papaioannou ka dëshmuar të hënën nëpërmjet videolidhjes dhe u shpreh se opinioni i kompanisë që përfaqëson ishte për një dëmshpërblim shumë më të vogël se që u pagua.