Arbëri

Bashkëpunimi tregtar mes Kosovës e Shqipërisë vlerësohet ende i zbehtë

 

Shqipëria është vendi i parë nga shtetet e rajonit prej së cilës Kosova importon më së shumti mallra. Por bilanc i njëjtë nuk është edhe me mallrat që Kosova i eksporton. E kryetari i Odës Ekonomike thotë se Kosova e Shqipëria kanë nevojë për vullnet politik për t’i rrëzuar barrierat tregtare

Në 10 muajt e sivjetmë, Kosova importoi 228 milionë euro mallra nga Shqipëria, bilanc ky më i lartë se sa nga Maqedonia e Veriut dhe Serbia.

Por, bazuar në të dhënat e Doganës së Kosovës, produktet kosovare më pak të pranishme në tregun e Shqipërisë. Nga janari deri në tetor, Kosova eksportoi në Shqipëri 77 milionë euro mallra, 155 milionë më pak sesa i importoi prej saj.