Arbëri

Nga prilli i vitit të ardhshëm, në pako të duhanit do të ketë foto dekurajuese

 

Nga viti i ardhshëm imazhe të pakëndshme do të jenë të stampuara në pakot e duhanit. Nga muaji prill do të ndalohet importi apo prodhimi i pakove pa këto foto dekurajuese, e nga tetori të gjitha paketimet e duhanit edhe ato të mbetura në stoqe do t’i përfshijnë këto vërejtje. Duhanpirësit e mirëpresin këtë nismë dhe thonë se ekspozimi ndaj fotografive dekurajuese do të ketë ndikim te ta.

Kushdo që blen një pako të duhanit nga muaj prilli vitit të ardhshëm, do t’i shohë disa fotografi dekurajuese që kanë për qëllim vetëdijesimin e qytetarëve për pasojat e duhanit.

Kjo është vendosur me miratimin e Udhëzimit Administrativ për Vërejtjet e Kombinuara, që është paraparë se nga mesi i vitit që po vjen të mos importohen dhe të prodhohen cigare me paketimet e vjetra të mbetura në stok, e nga tetorit të gjitha llojet e duhanit do t’i kenë ato fotografi në paketime.