Arbëri

Trajtimi dhe terapia e foshnjës 10-muajshe, prej majit peng i procedurave administrative

 

Një foshnjë dhjetëmuajshe që nga muaji maj, prej kur ka bërë një analizë gjenetike në Turqi, ende nuk ka pranuar rezultatin e saj. Prindërit ngrenë shqetësimin për gjendjen shëndetësore të vajzës së tyre, pasi thonë se mjekët në Kosovë nuk mund t’i caktojnë terapi derisa të pranojnë dhe t’i lexojnë gjetjet e analizës. Ata thonë se rezultati ka mbetur peng i moskryerjes së pagesave nga ana e Fondit për Sigurime Shëndetësore ndaj spitalit turk. E në Fond lënë përgjegjës spitalin për mangësi në faturën e lëshuar.

Foshnja dhjetëmuajshe A.B. qe katër muaj është në pritje të rezultatit të analizës gjenetike që e kreu në fund të majit në Turqi.

Që nga atëherë diagnostikimi i saktë, trajtimi dhe terapia e vajzës kanë mbetur peng i mungesës së rezultatit të analizës që nuk iu kumtua ende prindërve pa u kryer pagesa prej 3 mijë e 500 euro ndaj spitalit turk nga Fondi për Sigurime Shëndetësore.