Arbëri

Parimi i reciprocitetit diskutohet në takimin e Kurtit me përfaqësuesit e pakicave në Serbi

 

Parimi i reciprocitetit dhe simetrisë së të drejtave të pakicave kombëtare në Ballkanin Perëndimor është formula e duhur për arritjen e një paqeje të qëndrueshme e afatgjate në rajon, është thënë në takimin që kryeministri Albin Kurti ka pasur të enjten me përfaqësues politikë shqiptarë e boshnjakë në Serbi.

Siç bëhet e ditur në një komunikatë për media nga Zyra e Kryeministrit, Kurti ka takuar kryetarin e Partisë Aksioni Demokratik në Shanxhak (SDA), Dr. Sulejman Ugljanin, deputetin shqiptar në Parlamentin e Serbisë, Shaip Kamberi, përfaqësuesit politikë boshnjakë në Serbi, Esad Salihoviq, Selma Kuceviq, Ado Kameniscanin, dhe kryetarin e Këshillit Kombëtar Shqiptar në Serbi, Nevzad Lutfiu.