Arbëri

Vdekja në orar pune e zjarrfikësit në Aeroport hetohet si e dyshimtë

 

Një javë më parë në Aeroportin e Prishtinës ka vdekur një punëtor i njësisë së zjarrfikësve. Rasti, sipas Policisë, po hetohet nga Prokuroria Themelore, si vdekje e dyshimtë. Në Sindikatën e Punëtorëve të Aeroportit janë ngritur shqetësime për vonesat në lajmërimin e rastit në Polici nga autoritetet e Aeroportit, teksa thanë që zjarrfikësi, me inicialet H.Ç, ka vdekur gjatë stërvitjeve për t’iu nënshtruar një testi fizik e për të cilin theksojnë se nuk ishte i obliguar të hynte, bazuar në një udhëzim administrativ

Prokuroria Themelore e Prishtinës po e heton si të dyshimtë vdekjen në vendin e punës të një punonjësi në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës, shtatë ditë më parë. 60-vjeçari me inicialet H.Ç., oficer i stacionit të zjarrfikësve në Aeroport, ka vdekur gjatë orarit të punës në mesnatën e së dielës së 10 shtatorit. Në Sindikatën e Aeroportit kanë shprehur shqetësimin se Policia u njoftua me vonesë për rastin dhe se doli në vendngjarje tek pasditen e së nesërmes.

Bashkim Latifi, kryetar i Sindikatës, ka thënë të ketë qenë ai personi që e informoi Inspektoratin e Punës dhe jo autoritetet e Aeroportit.