Arbëri

Lojërat Mesdhetare ndezin shkëndija politike mes Kosovës e Serbisë

 

Në Komitetin Olimpik të Serbisë kanë theksuar se ishte i ndikuar politikisht vendimi i marrë të premten që Prishtina të jetë nikoqire e Lojërave Mesdhetare në vitin 2030. E zyrtarë të Presidencës së Kosovës janë tallur me të dhe kanë ironizuar me një tekst luftënxitës të një slogani nacionalist serb

Ka nxitur përplasje në distancë midis autoriteteve në Kosovë dhe atyre në Serbi vendimi i një dite më parë i Asamblesë së Përgjithshme të Komitetit Ndërkombëtar të Lojërave Mesdhetare, që Prishtina të jetë nikoqire e lojërave për vitin 2030.

Komiteti Olimpik i Serbisë e ka vlerësuar këtë vendimi si skandaloz dhe në reagim ka përmendur edhe prezencën e kryeministrit Albin Kurti në mbledhjen e Asamblesë, duke thënë se kjo përbën ndërhyrje politike.