Arbëri

Opozita zhvendos betejën me pushtetin në Kushtetuese

 

Të gjitha ligjet për të cilat partitë opozitare nuk kanë fuqi politike që t’i stopojnë, kanë vendosur t’i kontestojnë në Gjykatën Kushtetuese. Aktualisht kjo gjykatë është duke trajtuar gjashtë ligje me ndikim të rëndësishëm te qytetarët. Por vlerësimi i kushtetutshmërisë nga Gjykata po shkon ngadalë, vlerësojnë njohës të çështjeve kushtetuese

Edhe një ligj tjetër të miratuar nga pushteti në Kuvend, opozita e ka kontestuar në Gjykatën Kushtetuese. Të martën, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës e ka dërguar për vlerësim të kushtetutshmërisë Ligjin për Pagën Minimale, që u miratua një javë më parë. Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, ka thënë se në kërkesën e tyre drejtuar Gjykatës kanë argumentuar se me këtë ligj janë diskriminuar disa kategori të shoqërisë.

“Presim nga Gjykata Kushtetuese që ta vlerësojë dhe jemi të bindur që ky rast do të jetë rast i cili do t’i thyejë dy padrejtësi. Padrejtësia e parë lidhet me mashtrimin flagrant të shumës së pagës minimale dhe e dyta lidhet po ashtu me dinjitetin e veteranëve të UÇK-së, lidhet me të drejtat e njeriut”, ka thënë Tahiri.