Arbëri

20 mijë euro kredi për barnat që s’i siguron shteti

 

Rritja e buxhetit për barna në 60 milionë euro, nuk u ka dhënë përgjigje nevojave të një 50-vjeçareje, e diagnostikuar me kancer primar të gjirit, që sëmundja i ka metastazuar edhe në organe të tjera. Ajo është duke përdorur barin Valamor, që për dozën që merret çdo tri javë kushton afro 3 mijë euro. Ky bar nuk është pjesë e Listës Esenciale dhe pacientja ka thënë se është detyruar të hyjë në kredi

Një grua rreth të pesëdhjetave që vuan nga sëmundja e kancerit, është dashur shumë herë të marrë rrugë deri të Ministria e Shëndetësisë, me shpresën se do të marrë ndihmën e kërkuar financiare për trajtimin e sëmundjes së saj. Edhe të premten ajo ka qëndruar në ministri, ku i ka rastisur të takojë edhe drejtuesit e saj.

Për KOHËN ajo ka rrëfyer jo vetëm për periudhën e vështirë që po kalon tash e refuzimin që po u bëhen kërkesave të saj, por edhe për kohën që po diagnostikohej. E kjo kohë thotë se nuk ishte e shkurtër.