Arbëri

BE-ja s’e dëgjon zërin e Kosovës kundër draftstatutit të Asociacionit

Qeveria e Kosoves - Foto: Driton Paçarada/KOHA
 

Në Bruksel nuk është dëgjuar kritika që autoritetet kosovare i kanë bërë deklaratës së emisarit Lajçak, sipas të cilit draftstatuti për Asociacionin, i hartuar nga Ekipi menaxhues, duhet të shërbejë si bazë për diskutime. Të njëjtin qëndrim me Lajçakun ka shprehur të mërkurën edhe komisioneri për Zgjerim, Oliver Varhelyi. E, në Qeveri kanë thënë se vizioni i kryeministrit Kurtit për vetëmenaxhimin e serbëve pritet të diskutohet në takim me Lajçakun, i cili të enjten viziton Kosovën

Qeveria ka shprehur pritjen që vizioni i kryeministrit Albin Kurti për vetëmenaxhimin e serbëve të Kosovës, bazuar në modelin kroat, të diskutohet në takim me emisarin e Bashkimit Evropian (BE), Miroslav Lajçak, i cili të enjten do ta vizitojë Prishtinën.

Para disa ditësh, Lajçak deklaroi se bazë për diskutimet e mëtejme rreth Asociacionit duhet të jetë drafti i Ekipit menaxhues, e i cili përpos që parasheh kompetenca ekzekutive për këtë trupë, ka përfshirë edhe të drejtën e referendumit dhe organizimit të zgjedhjeve.