Arbëri

Dëshmitari i mbrojtjes konteston deklaratat e çiftit Zyrapi kundër Shalës

 

Në Gjykatën Themelore të Prizrenit, të enjten, ka vazhduar rigjykimi ndaj Remzi Shalës, i cili akuzohet për krime lufte ndaj popullsisë civile. Në cilësinë e dëshmitarit është paraqitur ish-veterani i UÇK-së, Blerim Kuqi, i cili ka kontestuar dëshmitë e çiftit Zyrapi

Shqyrtimi kryesor në rigjykimin ndaj Remzi Shalës, i cili nga Prokuroria Speciale e Kosovës akuzohet për vrasjen e një civili gjatë luftës së fundit, ka vazhduar të enjten në Gjykatën Themelore në Prizren, me dëgjimin e dëshmitarit Blerim Kuqi.

Ai ka kontestuar vërtetësinë e deklaratave të dëshmitares paraprake, Ganimete Zyrapi, derisa për dëshmitarin Nuhi Zyrapi ka thënë se e ka dajë dhe se ai kurrë nuk ia kishte përmendur se Remzi Shala dyshohet për vrasjen e Haxhi Përteshit.