Arbëri

Shasha për humbjen e Gjukanoviqit: Kolapsoi stabiliteti në rajon

 

Drejtori i Institutit EPIK, Demush Shasha, tha se me humbjen e Milo Gjukanoviq në zgjedhjet parlamentare në Mali të Zi, ka kolapsuar shtylla më e parashikueshme dhe më e qëndrueshme e stabilitetit në rajon.

Pasi rezultatet preliminare e shpallën fitues të zgjedhjeve kandidatin për kryetar të Lëvizjes Evropa Tani, Jakov Milatoviq, Shasha tha se Gjukanoviq i ka ruajtur dhe promovuar për 30 vjet me xhelozi marrëdhëniet ndëretnike mes popujve të Ballkanit. Ndërsa tash, sipas Shashës, Mali i Zi është bërë me president që e sheh me simpati Serbinë, e për Kosovën “është kohë ogurzeze”.