Arbëri

Ngrihet shqetësimi për sigurinë gjatë zgjedhjeve në veri

 

Shqetësime për sigurinë gjatë zgjedhjeve të 23 prillit në katër komunat veriore të Kosovës, kanë shprehur njohës të çështjeve politike. Një ditë pasi vendet e QUINT-it u deklaruan pro mbajtjes së tyre, edhe pa pjesëmarrjen e Listës Serbe, ata thanë se në këtë variant mund të përshkallëzohet situata

Njohës të çështjeve kanë theksuar të shtunën se do të jetë sfidë për institucionet organizimi dhe mbajtja e zgjedhjeve për kryetarë në katër komunat veriore të Kosovës, pa pjesëmarrjen në proces të Listës Serbe.

Mundësinë e përshkallëzimit të situatës në këtë pjesë të banuar kryesisht me serbë, ata e ngritën një ditë pasi ambasadat e pesë vendeve të QUINT-it u shprehën pro zhvillimit të tyre më 23 prill, edhe pa këtë subjekt.