Arbëri

QUINT-i pro mbajtjes së zgjedhjeve në veri më 23 prill, edhe pa Listën Serbe

 

Ambasadat e Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës kanë shprehur keqardhje për vendimin e Listës Serbe që të mos marrë pjesë në zgjedhjet lokale që do të mbahen për kryetarë të katër komunave në veri të Kosovës, më 23 prill. Për dallim nga hera e shkuar kur këto shtete patën bërë thirrje për shtyrje zgjedhjesh, tani ambasadat e QUINT-it kanë pranuar se zgjedhjet do të mbahen.

Në një deklaratë të publikuar të premten, shtetet e QUINT-it kanë thënë se zgjedhjet janë themel i demokracisë dhe se “është thelbësore që të sigurohet që ato të mbahen në mënyrë paqësore dhe të rregullt”.