Arbëri

Jakurti: “Superpuna”, politikë afatshkurtër për krijimin e mundësive për të rinjtë e papunë

 

Ekonomisti Edison Jakurti ka thënë se platforma “Superpuna” e prezantuar të hënën nga Qeveria, është politikë afatshkurtër për krijimin e mundësive të reja për të rinjtë që janë të papunë, të cilët do të trajnohen në një vend pune dhe eventualisht do të qëndrojnë në një periudhë më afatgjate. Megjithatë ai e ka konsideruar se ky veprim nga ana e ekzekutivit është një indikacion që po bëhet diçka për punësimin e të rinjve.

Të martën në “Interaktiv” të KTV-së, Jakurti ka thënë se me aq sa është prezantuar, është e vështirë të thuhet se efekti do të jetë i shpejtë, sepse sipas tij, kjo punë merr kohë.