Arbëri

Presidenti serb prezanton planin 10-pikësh, insistohet në themelimin e Asociacionit

Foto: AP
 

Këmbëngulja e vazhdueshme për formimin e Asociacionit është në mesin e 10 pikave që presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, ia ka prezantuar Kuvendit të Serbisë, në seancën ku u diskutua për ecurinë e deritashme të negociatave. Por, opozita e këtij vendi e ka akuzuar Vuçiqin se dialogun e ka vënë në funksion të ruajtjes së pushtetit, duke ua rrezikuar edhe jetesën serbëve të Kosovës

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, ka paraqitur planin 10-pikësh për politikën serbe në periudhën vijuese, shumica prej të cilave janë të ndërlidhura me çështjen e Kosovës. Në seancën e Kuvendit të Serbisë, ku në rend dite ishte raporti rreth bisedimeve me Kosovën, pas zotimit për ruajtjen e paqes, presidenti serb si pikë të dytë e ka listuar Asociacionin e Komunave me Shumicë Serbe.

“Pika 2 është këmbëngulja e vazhdueshme për formimin e Asociacionit, i cili duhet ta përbëjë kornizën ligjore dhe fizike për të drejtat e popullit tonë dhe për organizimin e tyre në Kosovë e Metohi, me mbështetjen e Serbisë, të cilën askush nuk guxon që ta parandalojë. Bashkësia e Komunave Serbe nuk mund të jetë model i ndonjë organizate joqeveritare, Bashkësia duhet të jetë ajo që është nënshkruar në Bruksel”, ka thënë Vuçiq.