Arbëri

BE-ja s’i komenton kushtet e Kurtit, SHBA-ja thotë se Asociacioni duhet të bëhet

 

Emisari i SHBA-së për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, ka deklaruar se zbatimi i marrëveshjes për Asociacionin e Komunave me Shumicë Serbe është bazë e marrëveshjes për normalizim dhe nuk mund të tejkalohet. Ai ka përsëritur qëndrimin e SHBA-së se themelimi i tij duhet të jetë në përputhje me Kushtetutën e Kosovës. E Qeveria e Kosovës nuk ka sqaruar nëse me kushtet që kryeministri Kurti ka prezantuar një ditë më parë, janë njoftuar edhe përfaqësuesit ndërkombëtarë

Partnerët ndërkombëtarë të përfshirë në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë nuk i kanë komentuar kushtet që kryeministri Albin Kurti i ka prezantuar për themelimin e Asociacionit.

Zyrtarët e Bashkimit Evropian nuk kanë pranuar të flasin për to, por kanë rikujtuar se marrëveshja e nënshkruar në Kuvend është obligim ndërkombëtar dhe se ajo duhet të zbatohet.