Arbëri

Profesorëve u ulet paga, por u premtohet shpërblimi për performancë

 

Rektori i Universitetit të Prishtinës, Qerim Qerimi, ka pritur të enjten në takim njoftues kryeministrin Albin Kurti e ministren e Arsimit, Arbërie Nagavci. Ulja e pagave e stafit akademik me koeficientin e ri nuk u kualifikua si shqetësuese nga ta. Nagavci tha se do të këtë shtesa të tjera për të gjithë punëtorët në sektorin e arsimit, e theksoi se profesorët do të shpërblehen edhe në bazë të performancës

Rektori i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, Qerim Qerimi, priti të martën në takim njoftues kryeministrin Albin Kurti dhe ministren e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI), Arbërie Nagavci.

Për çështjet që u diskutuan në takimin që zgjati afër një orë, kryeministri Kurti nuk u deklarua. E, rektori Qerimi u shpreh se kanë diskutuar për ndryshimet që i ka planifikuar në Statutin e UP-së.