Arbëri

Deputetja e VV-së liston serbët që vranë 10 shqiptarë në veri në vitin 2000, opozita e duartroket

Kuvendi i Kosovës
 

Deputetja e VV-së, Arjeta Fejza, ka kujtuar natën kur në veri të Mitrovicës 23 vjet më parë u vranë 10 shqiptarë nga të ashtuquajturit “Rojat e urës” që ishin paramilitarë serbë.

Ajo ka thënë se ngjarja mes natës së 3 dhe 4 shkurtit e vitit 2000 përcaktoi linjën e ngjarjeve pasuesve në Mitrovicë. Ajo ngjarje, shtoi Fejza, ka pasoja të drejtpërdrejta me ato që ndodhën edhe në fund të vitit të kaluar në veri.