Arbëri

Nga ky vit, Gjinekologjia pritet të ofrojë edhe shërbimin e frytnimit të asistuar mjekësor

 

Shërbimi për frytnim të asistuar mjekësor që është kryer deri më tash vetëm në spitale private, pritet të nisë edhe në QKUK. Në Klinikën e Gjinekologjisë dhe në Ministrinë e Shëndetësisë thonë se projekti i nisur qysh nga 2020-a do të funksionalizohet brenda këtij viti. E kostoja për frytnim të asistuar mjekësor në spitale private shkon deri në 4 mijë euro.

Klinika e Gjinekologjisë pret që sivjet ta funksionalizojë repartin në të cilin do të përdoret metoda artificiale për të arritur deri në shtatzëni, e njohur si IVF.

Bazuar në të dhënat e komisionit për frytnim të asistuar mjekësor, në periudhën 2016- qershor 2022, në tetë institucione private janë trajtuar mbi 7 mijë raste.