Arbëri

GLPS: Hidrocentralet operojnë ilegalisht edhe pas pezullimit nga gjykatat

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Në tryezën e organizuar të enjten, nga Grupi për Studime Juridike dhe Politike në kuadër të Javës Kundër Korrupsionit u theksua operimi ilegal i hidrocentraleve edhe pas pezullimit të punës nga gjykatat. GLPS tha se në 3 vjetët e fundit është marrë intensivisht me fushën e mbrojtjes së ambientit me ç’rast ka deponuar 4 padi strategjike

Një sërë rastesh dhe padish të ngritura për hidrocentrale në gjykata me qëllim mbrojtjen e ambientit, ndonëse kanë verdiktet finale nga Supremja për pezullimin e punës, sipas hulumtuesve të Grupit për Studime Juridike dhe Politike, ato janë duke operuar ilegalisht.

Arbër Fetahu nga kjo organizatë, në kuadër të tryezës me temën “Korrupsioni në ambient: Mungesa e efikasitetit në zbatimin e vendimeve gjyqësore”, tha se i kanë deponuar katër padi strategjike për rastin e hidrocentraleve në Deçan, Shtërpcë, Kaçanik, si dhe në parkun e aventurave në Gërmi.