Arbëri

Lamaxhema: Sivjet është rritur numri i raportimeve të dhunës

 

Donika Lamaxhema nga “UN Women” ka deklaruar se sivjet është rritur për 19 për qind raportimi i rasteve të dhunës në familje.

Ajo ka thënë të martën në emisionin "SOT" të KTV-së se këto statistika bëjnë të mendojnë se fushatat kundër dhunës kanë pasur sukses dhe, sipas saj, gratë dhe vajzat “tani e dinë se s’kanë nevojë ta dhurojnë dhunën, por ta raportojnë”.