Arbëri

Zgjedhjet në veri pa kandidatë të Listës Serbe

 

Gjashtë subjekte politike do të garojnë me kandidatë për zgjedhjet e 18 dhjetorit në veriun e banuar me serbë. Aplikim nuk ka deponuar Lista Serbe, subjekt që ka qeverisur në veri deri në fillimin e muajit kur kryetarët e komunave dhe asamblistët u dorëhoqën. LVV-ja dhe PDK-ja do të garojnë me kandidatë për të katër komunat, e katër subjekte të tjera kanë vendosur që garës t’i rreken vetëm për Mitrovicën e Veriut dhe Leposaviqin

Dy parti shqiptare janë të vetmet që do të kenë kandidatë për kryetarë të katër komunave të veriut të banuara kryesisht me serbë.

Në garë për zgjedhjet e parakohshme që do të mbahen më 18 dhjetor nuk do të marrin pjesë kandidatët e Listës Serbe, subjekt politik që deri në fillim të muajit ka udhëhequr Komunën e Mitrovicës së Veriut, Leposaviqin, Zubin-Potokun e Zveçanin. Ata bashkë me asamblistët u dorëhoqën në shenjë pakënaqësie me vendimin e Qeverisë së Kosovës për ta zbatuar vendimin që kërkonte konvertimin në RKS të targave ilegale të automjeteve, të lëshuara nga Serbia.