Arbëri

Edhe një ditë afat për konvertim të targave, për t’iu ikur qortimeve dhe gjobave

 

Të hënën në mesnatë hyn në fuqi vendimi i Qeverisë që parasheh vërejtje për pronarët e veturave që nuk i kanë konvertuar targat ilegale në ato RKS. E, ky vendim po kritikohet nga Bashkimi Evropian dhe nga SHBA-ja, por edhe nga njohës të çështjeve politike në vend. Ndërkohë, pas disa incidenteve që kishin ndodhur ditë më parë, e diela në Mitrovicën e Veriut dhe në pikën kufitare në Bërnjakë ishte e qetë.

Vetëm edhe nesër veturat me targa të lëshuara nga Serbia do të mund të lëvizin lirshëm në territorin e Kosovës.

Në mesnatën e së hënës në fuqi do të hyjë vendimi i Qeverisë, që fillimisht parasheh vërejtje, e pas tri javëve edhe gjoba për ata që nuk i konvertojnë targat ilegale në ato RKS.