Arbëri

Gjermania i premton ndihmë Kosovës për siguri energjetike dhe prodhim

 

Ministrja gjermane Anna Luehrmann ka vizituar të dielën, ish-deponinë e Termocentralit “Kosova A”, ku pritet të realizohet projekti i parkut solar me përkrahje të qeverisë gjermane. Gjermania sipas saj, është duke u munduar të gjejë një alternativë për të ndihmuar vendet e Ballkanit Perëndimor që ta tejkalojnë këtë dimër dhe se kjo do të ndodhë duke u mbështetur në politikat për energjinë e gjelbër

Bashkimi Evropian, sipas ministres së Gjermanisë për Evropën dhe Klimën, Anna Luehrmann, po mundohet që të gjejë një alternativë për t’i ndihmuar vendet e Ballkanit Perëndimor për tejkalim të krizës energjetike gjatë këtij dimri. Por, sipas saj, kjo do të ndodhë duke u mbështetur në politikat për energjinë e gjelbër dhe zvogëlimin e konsumit të energjisë elektrike.

Luehrmann gjatë ditës së dytë të vizitës së saj në Kosovë, ka vizituar vendin e ish-deponisë së hirit të Termoncetralit “Kosova A”, në të cilin do të ndërtohet parku solar me kapacitet prej 100 megavatësh dhe që do të mbështetet nga Qeveria gjermane.