Arbëri

Pasojat e fillimit të mbrapshtë të vitit shkollor

Foto: Driton Paçarada/ KOHA
 

Sindikata nuk i ka dhënë zyrtarisht fund grevës së ndërprerë përkohësisht e nuk dihet nëse Ligji për pagat do të fuqizohet deri në janar, por ditët e para pas festës së vitit të ri kalendarik mund të mbesin në hije të kthimit të grevave. “Duhet të bëhen hulumtime në Kosovë për me i pa këto pasoja, kemi raste të ndryshme, të vendeve të ndryshme, të cilat flasin për pasoja për moshën 30 ose 40-vjeçare, ku ka greva të shpeshta dhe afatgjata e këto pasoja variojnë në disa aspekte”, thekson Agon Ahmeti, njohës i arsimit

1 shtatori gjithnjë ka qenë festë. Por sivjet festa është prishur pa filluar fare.

Ndryshe prej viteve të kaluara, nxënësit e klasave të para, sivjet A-në kanë nisur ta mësojnë në tetor. Dhe tani ende pa nisur mirë mësimi ka filluar debati se kur duhet të përfundojë.