Arbëri

Në Kuvendin e Serbisë formohet koalicioni “për mbrojtje të Kosovës”

 

Tri grupe parlamentare në Kuvendin e Serbisë janë bërë bashkë dhe kanë formuar një koalicion me qëllimin, sipas tyre, “ruajtjen e Kosovës brenda Serbisë”, njoftoi “Kossev” të mërkurën.

Udhëheqësit e koalicionit me 31 deputetë nga grupet parlamentare si “Dveri”, “Zavetnik” dhe “Nada”, thonë se kjo është një forcë e re politike e mbledhur pas “Deklaratës për riintegrimin e Kosovës dhe Metohisë në rendin kushtetues dhe juridik të Serbisë”.