Arbëri

Shqipëria dënon aneksimin e katër rajoneve ukrainase nga Rusia

 

Ministrja e Jashtme e Shqipërisë, Olta Xhaçka, ka thënë se vendi dënon referendumet e rreme të organizuara nga Rusia në Ukrainë dhe nuk do të njohë rezultatet e tyre të paracaktuara.

Në një postim në rrjetet sociale, Xhaçka thekson se çdo aneksim i territorit të një shteti nga një shtet tjetër, që vjen si pasojë e kërcënimeve ose nga përdorimi i forcës është shkelje e parimeve të Kartës së OKB-së dhe ligjit ndërkombëtar.