Arbëri

Mbyllja e “Mehmet Akifit”, Rama akuzohet se i është dorëzuar presidentit Erdogan

 

Vendimi për mbylljen e dy institucioneve që financohen nga fondacioni i klerikut turk, Fetullah Gulen, i akuzuar për organizimin e grusht-shtetit të vitit 2016 në Turqi, është quajtur politik dhe është kundërshtuar nga nxënësit e kolegjit “Mehmet Akif” në Tiranë, prindërit e tyre dhe nga pedagogë e përfaqësues politikë. Por, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama mohon që pas këtij vendimi të fshihet diçka tjetër si arsye, përveç asaj që ai e quan zbatim i barabartë i ligjit në rastin e heqjes së një licence shkolle

Mbyllja e kolegjit “Mehmet Akif Ersoy” në Tiranë nga autoritetet qeveritare të Shqipërisë ka nxitur protestën e nxënësve të kësaj shkolle, prindërve të tyre, por edhe pedagogëve e përfaqësuesve politikë. Vendimi për mbylljen e këtij institucioni arsimor dhe paralajmërimi për mbylljen e disa institucioneve të tjera arsimore, shëndetësore e financiare, të gjitha të lidhura me klerikun turk në mërgim, Fetullah Gulen, është quajtur politik.

Pedagogu dhe deputetin Agron Gjekmarkaj, njëkohësisht edhe zv.kryetar i Kuvendit të Shqipërisë, vendimin e qeverisë për mbylljen e kolegjit e ka quajtur “tronditës”.