Arbëri

Për ta bërë një rezonancë në QKUK duhet pritur deri në gusht të 2023-s

Foto: Driton Paçarada / KOHA / Arkiv
 

Është rritur koha e pritjes për të kryer një rezonancë në QKUK. Një pacienteje që iu desh ky shërbim, iu caktua termini për muajin gusht të vitit 2023. Në Klinikën e Radiologjisë thanë se njëra nga dy aparatet që i kanë, është jashtë funksioni prej muajsh. Por, theksuan se për rastet urgjente shërbimi ofrohet menjëherë. E në SHSKUK dhe Ministri të Shëndetësisë nuk treguan se çfarë po bëjnë për ta ndërruar situatën.

Anton Gashi nga Komuna e Klinës erdhi gjatë javës në Prishtinë për ta shoqëruar bashkëshorten për kontroll mjekësor, pas një intervenimi që kishte pas thyerjes së krahut.

Mjeku kërkoi të kryenin një rezonancë magnetike, për çka Gashi sipas udhëzimit, iu drejtua Klinikës së Radiologjisë. Por, për ta kryer këtë shërbim i duhet të presë gati një vit.