Arbëri

Grenell: Thaçi kishte negociuar Marrëveshjen e Washingtonit

Foto: Reuters
 

Ish i dërguari i posaçëm i SHBA-së për dialogun Kosovë – Serbi, Richard Grenell, në një intervistë për “The Pavlovic Today”, ka thënë se ish-presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ishte ai që kishte negociuar me presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, për Marrëveshjen e Washingtonit, e jo kryeministri i atëhershëm Avdullah Hoti.

“Jam i bindur se njerëzit në Kosovë do të ishin në paqe nëse Thaçi do të ishte ende president. Do të kishin po ashtu bashkëpunim të madh ekonomik me fqinjët dhe më tepër vende pune për fëmijët e tyre nëse Thaçi do të kthehej”, ka thënë Grenell. “Marrëveshja e gjitha ishte negociuar nga Thaçi, Hoti nuk kishte negociuar pjesën më të madhe të saj”.