Arbëri

Në opozitë i zbuloi, në pushtet LVV-ja hesht për pikturat e mbuluara në hollin e Kuvendit

Foto: Alban Bujari/KOHA/2015
 

Lëvizja Vetëvendosje është duke u ballafaquar me kritikat e bashkëpunëtorëve të dikurshëm, shkaku se vazhdon që t’i bindet kërkesës së mëhershme të deputetëve serbë që pikturat me karakter kombëtar, në korridorin kryesor të Kuvendit, të mbahen të mbuluara. Në kohën sa ka qenë në opozitë, nga Vetëvendosja ishte kërkuar që të ndërmerreshin veprime për zbulimin e tyre. E tani që është në pushtet, as përfaqësues të partisë dhe as ata nga Zyra e kryetarit të Kuvendit nuk janë deklaruar lidhur me planet pasuese për pikturat

Shtatë vjet më parë, si figura udhëheqëse të Lëvizjes Vetëvendosje në opozitë, kryeministri i tanishëm, Albin Kurti, dhe kryetari aktual i Kuvendit, Glauk Konjufca, ishin në krye të një aksioni simbolik. Të përkrahur edhe nga deputetë të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, ata patën zbuluar pikturat me karakter kombëtar që mbaheshin të mbuluara në hollin e Kuvendit. Mbulimi i tyre ishte bërë gjatë legjislaturës së parë të Kuvendit, pas ankesës nga deputetët serbë që i konsideronin ato si provokuese.

Tani, një vit e gjysmë pas marrjes së pushtetit, nga Lëvizja Vetëvendosje (LVV) nuk është ndërmarrë ndonjë veprim lidhur me rizbulimin e tyre.