Arbëri

Ambasada e Rusisë në Beograd e quan provokim të Kosovës ndalimin e Aslamovas

 

Ambasada e Rusisë në Beograd e ka quajtur provokim nga ana e Kosovës arrestimin e ruses Daria Aslimova e cila më pas u lirua dhe iu ndalua hyrja për pesë vjet.

Aslamova, gazetare e “Komsomolskaya Pravda”, nga disa shtete shihet si spiune ruse. Ajo u arrestua të shtunën pasdite, ndërsa kishte tentuar të hynte në Kosovë nga pika kufitare në veri. Të dielën ajo u lirua dhe u shpall person i padëshirueshëm. Ministri i Brendshëm, Xhelal Sveçla, tha se ruses i është ndaluar hyrja për pesë vjet.