Arbëri

Kryetarja e Themelores në Prishtinë kundër vettingut për gjyqtarët

 

Kryetarja e Gjykatës Themelore në Prishtinë, Albina Shabani-Rama, deklaroi se vettingu i mundshëm për gjyqtarët do të dëmtonte dhe do të mbingarkonte institucionin që drejton. Ajo pajtohet që t’i nënshtrohet këtij procesi si kryetare e Gjykatës Themelore, por është kundër që në të njëjtin të kalojnë edhe gjyqtarët e Prishtinës.

Grumbullimi i lëndëve mbetet sfidë për Gjykatën Themelore të Prishtinës dhe ajo druhet se numri i tyre mund të rritet edhe më shumë nëse gjyqtarët i nënshtrohen vettingut.