Arbëri

Nënshkruhet marrëveshja BE-Kosovë për 64 milionë euro

Foto: ZKM
 

Zëvendëskryeministri i Parë i Kosovës, Besnik Bislimit, nënshkroi Marrëveshjen Kornizë të Partneritetit Financiar IPA III (FFPA) të miratuar nga Komisioni Evropian, të cilën ia dorëzoi ambasadori i BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog.

Pasi që marrëveshja të ratifikohet nga Kuvendi i Kosovës, do t'i mundësojë Kosovës që të marrë ndihmë të mëtejshme teknike dhe financiare nga Bashkimi Evropian. Ajo mbulon programet vjetore të IPA-s për periudhën 2021-2027 dhe do të mundësojë miratimin e menjëhershëm të fondeve të IPA 2021 për Kosovën në vlerë prej 64 milionë euro, njoftoi Kryeministria të premten.