Arbëri

Kosova vazhdon ta ftojë Greqinë për njohje, Kurti numëron arsyet

 

Për të shumtën herë Kosova ka kërkuar nga Greqia që t’i bashkohet shumicës së shteteve të Bashkimit Evropian për ta njohur pavarësinë e Kosovës. Kryeministri Albin Kurti në adresimin në debatin e “Greek House” në kuadër të Forumit Ekonomik Botëror në Davos ka numëruar arsyet pse Greqia duhet ta njohë Kosovën.

Ai ka thënë se marrëdhëniet ndërshtetërore vazhdimisht janë më të mira. Sipas tij, ka intensifikim bashkëpunimi nëpërmjet politikanëve të të dyja vendeve së fundmi. Po ashtu, ka thënë se eksportet e Kosovës për në Greqi janë rritur për 160 për qind. Kurti ka thënë po ashtu se afërsia gjeografike me Greqinë, dhe kostoja e ulët e shpenzimeve krahasuar me vendet e Bashkimit Evropian, e bëjnë Kosovën vend atraktiv për investime të kompanive greke.