Arbëri

“Formula” e inspektorëve për mosndalimin e ndërtimeve pa leje në Batllavë

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Institucionet e Kosovës vazhdojnë të heshtin krahas degradimit që po iu bëhet brigjeve të Liqenit të Batllavës. Edhe pse kjo zonë është e mbrojtur me ligj dhe akte përcjellëse, ato nuk po gjejnë zbatim në praktikë. Pyjet përgjatë brigjeve të liqenit po priten, dëmtohen e shkatërrohen, duke iu dhënë hapësirë ndërtimeve të egra. Vilat luksoze të ngritura pa leje, hapja e rrugëve, ndërtimi i restoranteve e shtëpive me material të fortë janë shndërruar në biznese për pronarë të shumtë jo vetëm të kësaj ane. Për katrahurën e krijuar, institucionet ia hedhin “topin” njëra-tjetrës

Pyjet rreth brigjeve të Liqenit të Batllavës kanë humbur dendësinë që kishin dikur. Drunjtë e moçëm janë prerë, duke u dhënë hapësirë ndërtimeve.

Themelet e shtëpive e vilave luksoze janë betonizuar, duke i ngulitur këto ndërtime në pjerrtësinë buzë Liqenit. Edhe pse pa leje dhe në kundërshtim me legjislacionin në fuqi, mali është mbushur me dhjetëra objekte, disa prej të cilave janë në ndërtim e sipër, e të tjera të ngritura në dy-tre kate.