Arbëri

Lajçaku dështon t’i bindë palët për marrëveshje

 

Në vend që të shënojnë përparim, takimet në kuadër të dialogut në Bruksel që u zhvilluan të premten dëshmuan se nuk ka vullnet për marrëveshje. I dërguari i posaçëm i BE-së për dialog, Miroslav Lajçak, ka thënë se nuk u arrit asnjë marrëveshje për targat, por u bë përparim për çështje të tjera. Ndërsa fajin për mosarritjen e marrëveshjes kryenegociatori Besnik Bislimi ia ka hedhur Serbisë. Ndërsa kryeministri Albin Kurti ka thënë se Serbia nuk është e interesuar për marrëveshje dhe se asaj po i pengon përparimi i Kosovës

I dërguari i posaçëm i BE-së për dialog, Miroslav Lajçak, për më shumë se dy vjet prej kur ka marrë këtë detyrë, nuk ka arritur të bindë përfaqësuesit e Kosovës dhe të Serbisë që të bien dakord për asnjë marrëveshje. Tentimet e tij kanë dështuar edhe të premten në Bruksel. Madje nuk ka pasur fare takime të ndërsjella të delegacioneve të dy shteteve. Ato kanë biseduar gjatë ditës vetëm me të dërguarin e posaçëm Lajçak. Pas këtyre takimeve shefat e dy delegacioneve, si zakonisht, dhanë deklarata krejtësisht të kundërta për rrjedhën e dialogut duke akuzuar njëra-tjetrën për dështim.

Lajçak u detyrua të pranojë me keqardhje se nuk është arritur marrëveshja, por përmendi edhe përparim në disa çështje. Në një shkrim në Twitter, ai ka konfirmuar përfundimin e takimeve të ndara me kryenegociatorët.