Arbëri

Mbi 800 mijë vaksina në stok, disa prej tyre me afat deri në qershor

 

Gjendje e qetë epidemiologjike është raportuar gjatë javëve të fundit në vend, e kjo situatë ka ndikuar edhe në ngadalësimin e ritmit të imunizimit. Sipas Ministrisë së Shëndetësisë, ka rënie të interesimit për vaksinim. MSH-ja tregon se në stok janë mbi 800 mijë vaksina, prej të cilave një sasi e vogël e tyre do të mund të përdoren vetëm edhe një muaj

Bashkë me situatën e qetë epidemiologjike në vend gjatë ditëve dhe javëve të fundit është ngadalësuar edhe ritmi i imunizimit kundër COVID-19. Mbështetur në të dhënat e Ministrisë së Shëndetësisë, për më shumë se dy javë nuk është regjistruar asnjë rast i vdekjes si pasojë e infektimit me virusin SARS-CoV-2. E gjatë kësaj periudhe edhe numri i të infektuarve është relativisht i vogël, brenda 24 orëve raportohen deri në 30 raste të reja.

Por, me t’u përmirësuar situata me pandeminë, në Kosovë vërehet ulje e numrit të të interesuarve për imunizim. Gjatë 24 orëve të fundit, sipas të dhënave nga MSH-ja, janë administruar 159 doza të vaksinës. E ky numër, pati ditë që gjatë javës ishte vetëm 17.