Arbëri

Akuzohet për krime lufte gazetari britanik, që i quante terroristë krerët e Kosovës

 

Ish-shërbyesi civil britanik, Graham Phillips, që për shumë vjet e quajti veten gazetar të pavarur, po akuzohet në Parlamentin Britanik për krime lufte, pasi intervistoi një bashkëkombës të kapur nga ushtria ruse në luftën e Ukrainës. E kaluara e tij e diskutueshme e lidh edhe me Kosovën. Vjet më parë kishte nxitur reagime kur Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës iu referua si “organizatë terroriste”. Ai pati thënë se “Kosova kontrollohet nga terroristë dhe kriminelë lufte”.

“Kosova është shtet i kontrolluar nga terroristët dhe kriminelët e luftës... sigurisht njerëzit duhet të dinë këtë... çka mendoni që janë kryeministri Ramush Haradinaj dhe presidenti Hashim Thaçi?” pati deklaruar ai më 2019.