Arbëri

Reka: Me politikë të tillë me standarde të dyfishta, BE-ja s’mund ta jetësojë vizionin e saj

 

Ish-ministri i Integrimeve Evropiane i Kosovës, Blerim Reka, ka thënë se Bashkimi Evropian me politikë me standarde të dyfishta nuk mund ta jetësojë vizionin e saj për “Evropën gjeopolitike”.

Në një postim në Facebook, Reka, ka thënë se në Bruksel tash e 11 vjet po zhvillohet dialogu mes Kosovës e Serbisë. Është Kosova pro-Atlantike dhe Serbia pro-Ruse dhe se Bruksel po vazhdon negociatat anëtarësuese me Beogradin, por Kosova s’ka marrë as liberalizim të vizave.