Arbëri

GAP-i rekomandon rritjen e pagës minimale për “të amortizuar” rritjen e çmimeve

Foto: KOHA/Ilustrim
 

Instituti GAP përmes një raporti ka bërë të ditur se në vitin 2021, është shënuar rritje e indeksit të çmimeve të konsumit prej 3.1 për qind, çmimi i prodhimit 4.2 për qind, i importit 8.3 për qind dhe kostoja e ndërtimit 10.9 për qind.

GAP-i bën të ditur se rritja ekonomike që u shënua vitin e kaluar ishte si rrjedhojë e rritjes së kërkesës së brendshme, pakove fiskale për rimëkëmbje ekonomike si dhe mbështetjes nga diaspora.