Arbëri

Blakaj paralajmëron keqpërdorime në përzgjedhjen e kryeprokurorit të shtetit

 

Ish-prokurori special, Elez Blakaj, ka deklaruar se keqpërdorime pritet të ketë procesin e përzgjedhjes së kryeprokurorit të shtetit, duke përmendur raste se si vitet e fundit “kanë bredhur” nëpër zyra persona të njëjtë, duke favorizuar njëri-tjetrin.

Ai shkroi se veprime të tilla janë bërë në Këshillin Prokurorial për pozita të ndryshme, deri të Kryeprokurori “me qëllim të ruajtjes së monopolit dhe pushtetit për njëri-tjetrin” e “duke i trajtuar këto institucione si të ishin pronë private”.