Arbëri

Xhaçka në KS të OKB-së përmend gratë e përdhunuara gjatë luftës në Kosovë

 

Ministrja e jashtme e Shqipërisë, Olta Xhaçka, gjatë mbledhjes në Këshillin e Sigurimit në OKB theksoi se nuk mund të ketë paqe pa gratë. Në mbledhjen me temë “Gratë, Paqja dhe Siguria” tha se kjo çështje është prioriteti kryesor i agjendës së Shqipërisë për dy vitet e ardhshme.

Xhaçka tha se gratë ndër vite janë ndjerë të shtypura e se ndaj tyre u ushtrua dhunë, teksa përmendi gratë në Kosovë që u përdhunuan, torturuan e u vranë gjatë luftës.