Arbëri

Votat “kundër” në Beograd shihen si mundësi për rrëzimin e Vuçiqit nga pushteti

Sërgjan Nogo, ish-deputet dhe anëtar i opozitës, në ditën e referendumit theu kutinë e votimit në shenjë proteste ndaj pushtetit
 

Rezultatet preliminare të referendumit të djeshëm të mbajtur në Serbi, tregojnë se opsioni “Po” i promovuar nga pushteti, ka fituar bindshëm.

Qytetarët serbë, rreth 60 për qind e atyre që dolën në referendum, votuam për ndryshimet kushtetuese në fushën e gjyqësorit, ndërkohë që rreth 40 për qind ishin kundër.